Om oss

Skatvalsrevyen - siden 1971

Skatvalsrevyen ble stiftet i 1971. Det hele var da annonsert som en bygdekveld. Dette ble en stor suksess. Bygdekvelden ble til 2 kvelder på Skatval Samfunnshus og en forestilling i Stjørdal Kino. Årlige forestillinger har gledet mange i hele 42 år. Revyen ble bygget opp på klassisk vis,med sketsjer og sanger. Det var konfansier og teppetrekking mellom hvert nummer. Det ble spilt vanlig revy t.o.m våren 1980. 

Høsten 1980 ble det laget et nytt konsept hvor selve revyen ble en forestilling i to akter. Det hele ble kalt Western Saloon og alt foregikk i Western miljø og tema. Publikum kom i dongeribukser,skinnvest og boots. I salen ble det dekt på småbord og det ble servert mat i pausen. Suksessen ble så stor, at det ble spilt 64 forestillinger frem til våren 1984. 

Etter dette ble det en pause, og neste forestilling kom våren 1988. Dreiescene ble montert i 1991,og gjorde forestillingene mer effektive. Siden 1988 er det kjørt tradisjonell revyer med sketsjer og sanger hvert år frem til i dag.

1977: Skatvalsrevyen hadde med en sang i et program på TV som het: Etter Dagsrevyen.

1993: Hadde vi med en sang i et program på TV som het: Scenen er din.

1995: Vi fikk prisen for beste scene-fremførelse under revyfestivalen på Høylandet med monologen Trekkspillfestivalen. 

2003:  Fikk vi radioprisen fra NRK, beste vise og beste tekst, med visa Blåbærturen på revyfestivalen på Høylandet.

2007: På revyfestivalen på Høylandet fikk vi prisen for beste sketsj med "Byssan Lull". Vi var også med i en reportasje på TV2 sammen med tre andre revygrupper. Denne reportasjen omhandler at et tv-team fulgte hele prosessen til de tre revygruppene på Høylande. 

2010:  På revyfestival på Hemne fikk vi prisen for beste monolog med "Ali Baba". Terje Stamnes som hadde monologen, framførte også denne på Høylande i 2011.

Storparten av overskuddet har i alle år gått til gaver og drift av Skatval Samfunnshus. Noe har også gått til lag og foreninger for ungdom i bygda.
 

Bildenavn Bildenavn Bildenavn Bildenavn Bildenavn Byssan Lull 2007
Bildenavn Bildenavn Bildenavn Bildenavn Bildenavn Ali Baba 2010